besenyőtelek

2017.12.21. 07:34

Ittasan vezetett a focista, balesetet szenvedtek

Az október közepén történt eset kapcsán indult ügyben nemrégiben született nem jogerős ítélet a Füzesabonyi Járásbíróságon.

Sz. Z.

Gyorsított eljárásban pénzbüntetéssel sújtott a bíróság két fiatalembert, akik közül az egyik – információink szerint egy volt utánpótlás-válogatott futballista – súlyos fokban ittasan vezette azt a személygépkocsit, amit a társa helytelenül átengedett neki. Balesetet szenvedtek. Az esetről szerdán dr. Konkoly Thege László tájékoztatta lapunkat.

A Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, a vádlottak október 17-én reggel autóztak Besenyőtelken, a Fő úton. Az előző napon alaposan felöntöttek a garatra. A kocsi gazdája annak ellenére engedélyezte a jármű vezetését a cimborájának, hogy jól látható volt rajta, még mindig az alkohol hatása alatt áll.

A volán mögött ülő ­focista meggondolatlanul előzött az autóval. Ám elvesztette az uralmát a négykerekű felett, s befutott az árokba. Ott betongyámnak ütközött, majd nekihajtott a községi háziorvosi rendelőnek. Szerencsére az ifjak nem sebesültek meg.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a kocsit hajtó terheltet ittas állapotban elkövetett járművezetés, az utasát járművezetés tiltott átengedésének vétségével vádolta meg.

A Füzesabonyi Járásbíróság az előbbi fiatalra 750 ezer, a másikra 320 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A baleset előidézőjét másfél évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ő esetében az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a szankciójának súlyosításáért az ügyész fellebbezést jelentett be.

Kezdőképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában