sarud

2017.12.13. 08:25

Majdnem lincselés lett a vége egy koccanásnak Sarudon

Közlekedési baleset vétlen résztvevője volt, mégis vádlottá vált az a testvérpár, akik a konfliktusukat erőszakos úton, kisgyermekeket sem kímélve akarták rendezni. Az elkövetőkkel szemben vádat emelt az ügyészség.

Heol

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a két büntetett előéletű férfit társtettesként elkövetett garázdaság vétségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja – tájékoztatta a heol.hu-t Dr. Danku Judit, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivő helyettese.

Az esetről közölte: 2017. június elején az esti órákban, a Sarud belterületén szabályosan közlekedő vádlottak összekoccantak egy autóval, amelyben egy házaspár utazott két kiskorú (7 és 9 éves) gyermekével. Bár a balesetben senki nem sérült meg, és az anyagi kár is jelentéktelen volt, a vétlen gépkocsit vezető – felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló – I. rendű vádlott az ütközést követően kiszállt az autóból és fenyegetően kiabálni kezdett a balesetet okozó vezetővel, majd a kezével elkezdte a gépjármű szélvédőjét ütni. Ezt követően megpróbálta feltépni az gépkocsi ajtaját is, a rémült sofőr azonban magára és családjára zárta az autót.

Az I. rendű vádlott agresszív magatartása miatt a kocsiba szorult család nagyon megijedt, a gyermekek sírni kezdtek. Amikor a kiabálásra a környékbeli házakból és a templomból többen is az utcára jöttek, a vádlottak elhagyták a helyszínt. A megtámadott család csak ezt követően mert kiszállni az autóból, amikor azonban észlelték, hogy a vádlottak újra feléjük hajtanak, az édesanya a gyerekekkel az egyik házba menekült, míg a férj a gépjárműben maradt, és azt visszazárta magára. A vádlottak ekkor már együttesen ütötték és rugdosták a gépjárművet, rángatták az ajtókat, miközben kiabáltak a benne ülő férfival. A II. rendű vádlott még az autó visszapillantó tükrét is letörte, melyben így 150 ezer forint kárt okozott. A két testvért a környékbeliek próbálták jobb belátásra bírni, míg végül a cselekményüknek a kiérkező rendőrök vetettek véget. A vádlottak erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség az I. rendű vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, míg testvérével szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában