bűnügyek

2017.12.07. 10:37

Ökölcsapással terítette le a játékvezetőt a futballista

A fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség.

Heol

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a labdarúgóval szemben, aki egy Heves megyei kistelepülésen rendezett nyilvános futballmérkőzés során, önmagáról megfeledkezve bántalmazta a játékvezetőt – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész.

A büntetett előéletű 16 éves vádlott tavaly novemberében az Istenmezején megrendezett rangadón, mint a vendégcsapat egyik játékosa vett részt. A második félidőben, miután a hazai csapat gólt szerzett, vita alakult ki a pályán a vendégcsapat kapusa és edzője, valamint a partjelző között, melybe egyre többen bekapcsolódtak.

A futballpályán zajló tumultuózus jelenetek során, a pálya rendjének biztosítása érdekében a rendezők közül ugyan többen is a

játékvezetők és a játékosok közé álltak, hogy megakadályozzák az esetleges tettlegességet, a vádlott azonban az egyik játékvezető mögé került, és hátulról előrenyúlva, ököllel arcon ütötte őt, majd elszaladt.

A bántalmazás következtében földre került sértett az orrán könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A fiatalkorú vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben riadalmat és megbotránkozást keltsen. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában