gyöngyös, eger

2018.01.25. 15:57

Tömegverekedés, gyújtogatás: előzetesben a gyanúsítottak

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 30 napra elrendelte mind a hat gyanúsított előzetes letartóztatását.

Mint arról korábban beszámoltunk: hétfőn korábbi nézeteltérés miatt alakulhatott ki vita a helyi lakosok között, mely közben egy többfős társaság tagjai kéziszerszámokkal bántalmaztak másik három férfit. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást több személlyel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak hétfőn éjjel egy gyöngyösi családi háznál szóváltást követően – egy korábbi sérelem miatt – különféle eszközökkel, kaszával, kalapáccsal, bottal bántalmazták egymást. Többen szúrt, vágott sérüléseket egy személy pedig életveszélyes sérülést szenvedett. Az események közben egy családi ház is kigyulladt – tájékoztatta portálunkat csütörtökön az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

Közölték: az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség hat gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt. Az ügyészség szerint mindegyik gyanúsítottal szemben fennáll a szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megalapozott gyanúja, mint az előzetes letartóztatás elrendelésének általános feltétele, amelyet bizonyítékok is alátámasztanak.

Mint arról tájékoztattak, az indítvány azt is tartalmazza, hogy mindhárom gyanúsított esetében fennáll a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott, az előzetes letartóztatás azon különös oka, miszerint a gyanúsítottak szabadon engedésük esetén megkísérelnék befolyásolni a tanúkat, illetőleg a még ki nem hallgatott gyanúsított társaikkal összebeszélnének. A gyanúsítottak esetén az is feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, hasonló jellegű személy elleni erőszakos bűncselekményt követnének el.

Fotó: Pixa Bay (képünk illusztráció)

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 30 napra elrendelte mind a hat gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!