Heves, Kömlő

2018.01.21. 19:32

Vádemelési javaslat a kerítőbanda bűnügyében

A csapatot tavaly nyáron számolta fel a rendőrség.

Sz. Z.

Befejezte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya a bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság bűntett miatt folytatott eljárást egy a lányokat németországi prostítúcióra rábíró bűnbanda tagjai, R. Béla 43 éves kömlői, N. Kálmán 40 esztendős és a nála öt évvel fiatalabb  Cs. Csaba törökszentmiklósi, valamint P. Tímea 28 éves kunszentmártoni lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő csoport tagjai 2016 márciusától szervezték és irányították több fiatal nő hazánkból Berlinbe szállítását azért, hogy ott prostitúciós tevékenységet végezzenek. A lányokat naponta ellenőrizték. Nekik lakást béreltek, felügyelték és védték őket munka közben, megszervezték az ellátásukat, időnként a hazautazásukat. Az általuk megkeresett pénzt elvették, amit magukra költöttek.

A csapatot tavaly nyáron számolta fel a rendőrség. Vezetőjét, R. Bélát összehangolt akció keretében – miközben Németországból Magyarországra hazautaztatta pihenni a neki prostituáltként dolgozó lányok egy részét – a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Szolnokon elfogták. Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyszerre több helyszínen fogták el a bűnszervezet többi tagját. Az Egri Járásbíróság akkor elrendelte az előzetes letartóztatásukat, ami ma is tart.

Az eljárás során több millió forintot, több nagy értékű gépjárművet, festményt, porcelánt, antik bútort és kábítószergyanús anyagot foglaltak le, ami alapján a bűnszervezet több mint 70 millió forintnak megfelelő eurót kereshetett alig másfél év alatt.

A bűnüldözők idén januárban a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a Hevesi Járási Ügyészségnek.

Borítóképünk illusztráció! Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában