tűzeset

2018.02.05. 13:30

Háromgyermekes család maradt fedél nélkül

Kigyulladt egy zaránki családi ház vasárnap este.

Heol

Kigyulladt egy családi ház vasárnap este Zaránkon a Béke utcában – tájékoztatta a Heolt Nagy Csaba katasztrófavédelmi szóvivő. A helyszínre a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak, akiknek sikerült eloltaniuk a lángokat. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják, az eset során személyi sérülés nem történt.

Olvasónk arról tájékoztatta a Heolt, a házban – amelyben információink szerint először a gyerekszoba utána a nappali, majd a konyha gyulladt ki – egy háromgyermekes család lakott. Úgy tudjuk, a ház, amelyet a tulajdonosok tavaly újítottak fel, lakhatatlanná vált, ezért a család jelenleg rokonoknál tartózkodik.

Sikerült elérnünk a kigyulladt ház tulajdonosát, aki elmondta, csak a szerencsén múlott, hogy nem történt nagyobb baj. – A négy éves kisfiam vette észre, ő kiabált, hogy baj van, akkor már térdig érő lángok voltak. Megpróbáltam eloltani, de nem sikerült a harmadik, negyedik próbálkozásra sem, így a gyerekeimmel együtt kimenekültünk a házból – fogalmazott Nánási Tímea. A háromgyermekes édesanya ezek után azonnal hívta a tűzoltókat, de szavai szerint percek alatt szétterjedtek a lángok.

A település polgármesterét is megkerestük, aki arról tájékoztatott, mindenképpen segítenek a bajba jutott családon. Csintalan István elmondta, természetesen az önkormányzat ilyen helyzetekben egyszeri, gyorssegélyt tud adni az érintetteknek, jelen esetben száz ezer forinttal támogatják majd a károsultakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában