Nagyfüged

2018.02.05. 12:40

Jogerős ítélet született a nagyfügedi gyermekhalálok ügyében

Felügyelet nélkül hagyták három kiskorú gyermeküket, akik beleestek, majd belefulladtak egy elkerítetlen víztározóba.

Heol

Az Egri Törvényszék L. Z. I. rendű és B. N. II. rendű vádlottakat három rendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt jogerősen egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását mindkét vádlott esetén négy évre felfüggesztette, és előzetes mentesítésben is részesítette őket – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

A vádlottak beismerő vallomást tettek, és a vádemelést megelőzően az ügyész, a vádlottak és a védők megállapodtak egymással, ezért a bíróság tárgyalásról lemondásos eljárás keretében járt el. A törvényszék által jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlottak élettársak, és Nagyfügeden közösen nevelték az ötéves, a hároméves, a kétéves és a néhány hónapos gyermekeiket.

2017. április 2-án a vádlottak és gyermekeik otthon tartózkodtak. 12 óra 30 perc körül az I. rendű vádlott személygépkocsival elment otthonról, azonban távozása előtt nem győződött meg arról, hogy a gyermekek édesanyja, a II. rendű vádlott a távozási szándékát megértette, ezáltal a szülői felügyeletet tőle átvette. A II. rendű vádlottban nem tudatosult, hogy az I. rendű vádlott távozása miatt az udvaron tartózkodó három kiskorú gyermekük felügyelete egyedül rá marad. Ezután a II. rendű vádlott bement a házba, ellátta a legkisebb gyermekét, és körülbelül 15 perc elteltével indult három nagyobbik gyermeke keresésére.

A II. rendű vádlott nem találta a három gyermekét, ezért telefonon felhívta az I. rendű vádlottat, és megkérdezte tőle, hogy hol van. Miután kiderült, hogy a három gyermek egyik vádlottnál sincs, az I. rendű vádlott azonnal hazament, és a gyermekeit kezdte keresni.

Azalatt a legalább 15 perc alatt, amíg a vádlottak nem gondoskodtak három kiskorú gyermekük felügyeletéről, megszegték a szülőktől elvárható gondossági kötelezettséget, és ezalatt a gyermekek az ingatlant határoló, nyitva hagyott vadhálón keresztül a szomszédos

mezőgazdasági telephelyre mentek, és az ott kialakított, elkerítetlen víztározóba estek, és vízbe fulladtak.

Az ítéletet az ügyész, a vádlottak és védőik tudomásul vették, az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában