gyöngyös

2018.02.28. 19:45

Rettegnek az agresszív szatírtól a gyöngyösi nők és gyerekek

Többen panaszkodtak az ott élők közül, hogy nőket, gyerekeket követ.

H. É.

Gyakran a társasházak pincéjében húzza meg magát, de óvodák környékén és a templomba is látták már betérni azt az ápolatlan, hajléktalannak tűnő férfit, aki az elmondások szerint elsősorban a gyerekeket és az egyedül sétáló nőket követi. A dél- kálváriai lakótelepen élők gyakran találkoznak vele és az elmondások szerint kiszámíthatatlan a férfi viselkedése.

Egy hajléktalannak tűnő férfi tartja rettegésben a Dél-Kálvária parti lakótelepen élőket – számolt be a hírről a napokban a helyi televízió. Besze Andrea, a körzet önkormányzati képviselője portálunknak is megerősítette hírt.

– Többen panaszkodtak az itt élők arra, hogy nőket, gyerekeket követ az illető, előfordult, hogy levizelt egy autót és volt, aki jelezte, hogy a nemi szervét is elővette – ecsetelte a helyzet súlyosságát a képviselő. Így folytatta: – Gyakran látták a társasházak lépcsőfeljárójában, pincékben az ápolatlan férfit, de sokszor az óvodák környékén is felbukkant.

Besze Andrea közölte: van, aki már fél este lemenni a pincébe, vagy sötétedés után egyedül az utcán sétálni, mert az ember kiszámíthatatlanul viselkedik, sokszor agresszív. Az egyre inkább ellehetetlenülő helyzetet orvosolva Besze Andrea a rendőrkapitányságra, a közterület-felügyelőknek, illetve a szociális igazgatóságnak is jelezte a problémát.

A hajléktalannak tűnő, ápolatlan férfi főleg nőket és gyerekeket követ Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Soltész Bálint, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tudatta: a környéken fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el, illetve kérik a sértetteket, tegyenek hivatalos bejelentést.

– A város is tud az állítólag nem is otthon nélküli, ám mentálisan sérült férfiról, akit a Család és Gyermekjóléti Központ már keresett és több szakszolgálattal is felvették a kapcsolatot – tájékoztatott dr. Horváth Gábor. A Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság vezetője elmondta, a központ hivatalból kezdeményezte a férfi gondnokság alá helyezését a járási gyámhatóságnál, ami azt jelenti, ha a folyamat elindul, pár hónapon belül a bíróság gondnokság alá helyezheti a férfit és törvényes képviselőt adhat mellé.

Címkék#gyöngyös
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!