tűzeset

2018.07.25. 18:19

Szalmabálák égtek Visontánál – Frissítve

A füstöt a 3-as főút felé fújta a szél.

HEOL

Szalma gyulladt meg Visontánál, a 3-as főút mellett. Mintegy ötven bála ég – tájékoztatta portálunkat szerdán délután Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő.

Közölte, hogy az oltást a gyöngyösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral végzik, a munkálatokat pedig egy munkagép is segíti a bálák széthúzásával. A tűz lakóépületet nem veszélyeztet, de a füstöt a főút felé fújja a szél, ezért a helyszínen nagy figyelemmel kell közlekedni.

Nagy Csaba kérdésünkre elmondta, a tűzesetben senki nem sérült meg.

Jó, ha tudja

A hasonló tűzesetek nem ritkák a nyári időszakban, tudniillik a meleg, száraz időjárás állandó veszélyt jelent az erdőkben, bozótosokban és a száraz réteken is. Néhány perc figyelmetlenség elég ahhoz, hogy fellobbanjanak a lángok, teljes elfojtásuk pedig hosszú órákat, akár napokat is igénybe vehet. Ezért tűzgyújtás esetén mindig fokozott figyelemmel járjunk el. Fontos, hogy ha tüzet, füstöt észlelünk, azonnal értesítsük a tűzoltóságot a 105-ös telefonszámon.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Címkék#visonta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában