Tarnaörs

2018.08.13. 17:25

Fél év alatt hét házba tört be, most börtönbe kerülhet

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító vádlottal szemben több ­rendbeli lopás vétsége, illetve bűntette miatt emelt vádat.

Sz. Z.

Börtönbe is kerülhet az a tarnaörsi betörő, aki ellen nemrég emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség – közölte a Heollal dr. Konkoly Thege László, a megyei főügyészség sajtószóvivője. Az illető tavaly csaknem fél év alatt hét házba, illetve udvarra hatolt be jogtalanul.

A vád szerint hol a lakóházak, hol a melléképületek ajtaját, ablakát feszítette fel. Zsákmányszerző körútjain háztartási és kerti eszközöket, műszaki cikkeket, szerszámokat, kerékpárokat vitt magával. Egy udvaron parkoló autót is feltört, amiből hangfalat szerelt ki. Előfordult, hogy ugyanahhoz a tulajdonoshoz kétszer ment be hívatlanul. Először egy televíziós beltéri egységet, hajvasalót és pendrive-ot tulajdonított el, másodjára ruhákat, készpénzt és egy fürdőszobányi tisztálkodószert lopott el.

A vádlott az elkövetett bűntényekkel volt, akinek mindössze 30 ezer forint kárt okozott, ám voltak sértettek, akiket több százezer forinttal károsított meg.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító vádlottal szemben több ­rendbeli lopás vétsége, illetve bűntette miatt emelt vádat. Ellene halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, csak a büntetés háromnegyed részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Kérte, hogy a bíróság tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, alkalmazzon vele szemben vagyonelkobzást, s az előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Címkék#Tarnaörs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában