ítélet

2019.02.28. 19:30

Rács mögé kerül a fiatal férfi, aki brutális rablást követett el

Két héten belül bíróság elé állították.

HEOL

A Hevesi Járási Ügyészség nem egészen két héttel a rablótámadás után, bíróság elé állította azt a 19 éves fiatalt, aki egy Heves megyei településen próbált meg kirabolni egy járókelőt.

A férfi 2019. február 14-én az esti órákban Tarnaörsön az utcán, hátulról egy rúgással leterítette az arra közlekedő sértettet, majd a földön fekvő férfi arcát ököllel ütni kezdte, miközben pénzt követelt tőle – közölte csütörtökön az Ügyészség.hu.

Mint írják, amikor sértett közölte vele, hogy nincs nála pénz, a vádlott nem hitt neki, és az ütlegelését folytatva továbbra is az értékei átadását követelte. A bántalmazásnak végül egy rendőrjárőr érkezése vetett véget.

A Hevesi Járási Ügyészség a fiatal férfit szerdán rablás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a vádlottat három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerőre emelkedett.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában