szakmai folyóirat

2019.08.31. 12:30

A kihívások embere az egri tűzoltó

Nemcsak tizenhat éves szakmai tapasztalatával, hanem jelentős, sportbeli szerepvállalásával is öregbíti az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság hírnevét Kormos László tűzoltó hadnagy.

Heol

Kormos László pályafutásáról, és a tűzoltósporttal kapcsolatos emlékeiről mesélt a Katasztrófavédelem szakmai folyóiratnak.

Lászlónak beosztott tűzoltóként indult a pályafutása, amikor 2003 szeptemberében Egerben felszerelt hivatásos tűzoltónak. Munkáját már fiatalon komolyan vette: 2005-ben és 2007-ben is vezetői dicséretben és jutalomban részesítették. 2007-

ben a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban katasztrófavédelmi és tűzvédelmi technikus képesítést szerzett, ezután zászlóssá léptették elő.

Az évek alatt folyamatosan képezte magát, először gépjárművezetői, majd különlegesszer-kezelői feladatokkal bízták meg. Később szerparancsnok, aztán szolgálatparancsnok-helyettes lett, de szolgálatparancsnoki teendőket is ellátott. 2015-ben hadnaggyá nevezték ki, jelenleg az egri hivatásos tűzoltóság rajparancsnoka. 2009-ben az egri önkormányzat az Év tűzoltója, 2011-ben pedig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az Év zászlósa díjat ítélte oda neki. A HUNOR hivatásos nehéz kutatómentő mentőszervezetnek a megalakulása, 2012 óta tagja.

Két éve a magyar tűzoltósport-válogatott tagjaként is indult egy ausztriai nemzetközi versenyen. Az elmúlt tizenhat évben részt vett tűzoltó úszó-, lépcsőfutó-, favágó- és síversenyeken, embert próbáló TFA-kon, Pump&Run viadalokon és szakmai megmérettetéseken is.

– Szeretem a kihívásokat, szeretem magam próbára tenni szinte minden sportban – mondta a hadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában