bűnügy

2019.10.16. 11:30

Vádat emeltek a férfi ellen, aki csúnyán átverte a szorult helyzetben lévőket

A jutalékok összege együttesen 42.640.000 forintot tett ki. Az okozott kár nem térült meg.

HEOL

A Gyöngyösi Járási Ügyészség az egész országra kiterjedő csalássorozat elkövetése miatt emelt vádat egy 35 éves budapesti lakos ellen, aki 87 alkalommal csapott be olyan személyeket, akik értékesíteni kívánták az őket egyes hazai szállodákban és apartmanokban néhány hétre megillető üdülési jogot – tájékoztatta portálunkat szerdán a Heves Megyei Főügyészség sajtóosztálya.

A férfi egy 2017 januárjában alapított kft. ügyvezetője volt. Cégét azért hozta létre, hogy kihasználja azok szorult helyzetét, akik – jórészt a létező túlkínálat miatt – hosszabb ideje nem tudtak túladni a gyakorta meggondolatlanul vásárolt üdülési jogukon. A vádlott másokat bízott meg azzal, hogy a 2017. év folyamán a vállalkozás neve alatt magánszemélyeket hívjanak fel telefonon, és közöljék velük, hogy szereznek vevőt az üdülési jogukra.

Azokkal, akik élni kívántak a lehetőséggel, személyes találkozót beszéltek meg, melynek során rávették őket arra, hogy az üdülési jog általuk magasra becsült értékének 20%-át előre fizessék ki jutalék címén, majd várják türelemmel az adásvételi szerződést, melyet legfeljebb egy fél éven belül a cég el fog küldeni nekik. Az alkalmanként több százezer forint összegű jutalékot a sértettek néha nyomban átadták az ismeretlen ügynököknek, néha pedig átutalták azt a kft. számlájára. A pénz végül minden esetben a vádlotthoz került. Az esetek egy részében a férfi küldött ugyan postán szerződéstervezeteket a sértetteknek, ám ezeken vevőként rendre olyan külföldi állampolgárok neve és aláírása szerepelt, akiknek a személyét a nyomozás során sem sikerült beazonosítani. Vételárat senki nem kapott, a vádlott és cége pedig még az év folyamán elérhetetlenné vált a megbízók számára.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény szerint a jutalékok összege együttesen 42.640.000 forintot tett ki. Az okozott kár nem térült meg.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség 87 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja az ügyvezetőt, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra, valamint vagyonelkobzásra tett indítványt, továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze őt a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!