bűnügyek

2020.02.18. 09:20

Öt évre eltiltották a vezetéstől az ittasan, jogsi nélkül autózó egri orvosnőt

A nő nem először került összeütközésbe a törvénnyel amiatt, hogy ittasan ült a volán mögé.

Sz. Z.

A kö­zelmúltban a bíróságra benyújtott vádemelés után a napokban már a jogerős büntetővégzés is megszületett annak az egri orvosnőnek a büntetőügyében, akit tavaly szeptember 6-án a 33-as számú főúton a Tisza-híd közelében állítottak meg a rendőrök, s kiderült, úgy autózott, hogy igen súlyos fokban volt ittas. A vérében reggel csaknem három és fél gramm/liter arányú véralkohol-koncentráció volt.

Az igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság jelei jól észlehetők voltak az intézkedő egyenruhások számára. Szerették volna elvenni a járművezetői engedélyét, ám nem tehették, mert az asszony nem rendelkezett jogosítvánnyal. Az nyilvánvalóvá vált az eljárás során, hogy a doktornő nem először került összeütközésbe a törvénnyel amiatt, mert szeszes italt ivott, mielőtt a közúti forgalomba merészkedett. A Füzesabonyi Járási Ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg, s indítványozta, a bíróság szabjon ki rá próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, s tiltsa el a járművezetéstől.

A Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Konkoly Thege László most arról tájékoztatta a Heolt, hogy a Füzesabonyi Járásbíróság egy esztendei, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a vádlottat, akit mellékbüntetésül öt évre eltiltott a közúti járművezetéstől. Az ügyészi indítvánnyal egyező fő- és mellékbüntetés kiszabása során a bíróság figyelemmel volt arra, hogy a terheltet a vele szemben korábban kiszabott 200 ezer forint pénzbüntetés és a három év járművezetéstől eltiltás sem tartotta vissza attól, hogy ismét súlyos fokban ittas állapotban vezesse közúton az autóját, veszélyeztetve ezzel a saját és mások testi épségét is.

A tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzés jogerős.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik