bűnügyek

2020.09.08. 11:53

Megfenyegette a szerelőt az elégedetlen ügyfél, vádat emelt ellene az egri ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolja a 32 éves férfit.

Heol

Forrás: Shutterstock

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy 32 éves férfi ellen, aki nem csak megengedhetetlen, de egyenesen a Büntető Törvénykönyv előírásaiba ütköző módon próbált érvényt szerezni a gépkocsija javításával kapcsolatos minőségi kifogásainak – tájékoztatta a Heolt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádlott még 2018 nyarán kérte meg régi ismerősét, a sértettet arra, hogy javítsa meg az autóját, melynek erősen rozsdásodott a karosszériája. A jármű több mint fél éven át volt a műhelyben, mivel ahhoz több elemet és alkatrészt külföldről kellett beszerezni. Végül a munka elkészült ugyan, de a tulajdonos ezután sem találta megfelelőnek az autót, így azt többször visszavitte a karosszériáshoz újabb utólagos javításokra.

2019. április 17-én este azonban a férfi – miután újabb rozsdafoltot fedezett fel a kocsin – ittas állapotban úgy döntött, hogy visszaköveteli a javításokra addig kifizetett pénzt. Ezért meg sem várva a reggelt elment a szerelő lakásához, ahol trágár kifejezéseket kiabált az utcán, majd felindult állapotban közölte a sértett feleségével, hogy nincs megelégedve a férje munkájával. Másnap reggel magát a sértettet is felhívta telefonon, és megfenyegette őt, hogy „kitapossa a belét, ráhajlítja a vascsövet, és a kocsiról leszedett rozsdát megeteti vele”, ha nem adja vissza a javításokra korábban átvett 200 ezer forintot.

A Büntető Törvénykönyv szerint az, aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség ennek megfelelően önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolja az elkövetőt, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában