ügyészség

2020.11.25. 10:58

Több millió forint értékű betonvasat sikkasztottak el Hevesen

A Heves Megyei Főügyészség három személlyel szemben emelt vádat sikkasztás, vagyon elleni és korrupciós bűncselekmények elkövetése miatt.

Heol

Forrás: Shutterstock

Az 50 éves I. rendű vádlott 2018 májusától egy gazdasági társaság Hevesen működő üzemében a vas-részleg műszakvezetője volt. Miután néhány hónapot eltöltött eben a pozícióban, elhatározta, hogy vádlott társai közreműködésével, szervezett módon, havi rendszerességgel megdézsmálja a munkahelyén tárolt betonacél készletet – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Ennek érdekében bűnszövetséget létesített, oly módon, hogy előzetesen megállapodott a telephely biztonsági őrével, a II. rendű vádlottal arról, hogy – munkaköri kötelességét súlyosan megszegve – ő majd esetenként 100 ezer forintért félrenéz, amikor az üzemből nyergesvontatóra rakva kiviszik az eltulajdonított árut. A bűncselekmény elkövetéséhez a teherautót a III. rendű vádlott, egy fiatal nő biztosította, aki annak a jászapáti építőanyag kereskedésnek a dolgozója volt, ahová a vasakat szállítani kívánták.

Mint azt az ügyész írta, 2018. október 25-én este a bűnszövetség feje 24 tonna betonacélt rakatott fel a hevesi telephelyen egy nyerges vontatóra, melyet a biztonsági őr titokban kiengedett a kapun, így az gond nélkül vihette a több mint 4 millió forint értékű fémárut Jászapátiba, ahol lerakodtak. Az eltulajdonított betonacél további sorsa nem ismert. A vádlottak cselekménye hamarosan lelepleződött, így az általuk hat nappal későbbre tervezett újabb szállítás már meghiúsult.

A Heves Megyei Főügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben megvalósított sikkasztás bűntettével vádolja a három elkövetőt, emellett a férfiakkal szemben vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának bűntette miatt is vádat emelt. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – beismerésük esetén – a műszakvezetővel és a biztonsági őrrel szemben 1 év 6 hónap, a nővel szemben 1 év időtartamú börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását a II. rendű vádlott esetében 3, míg a III. rendű vádlott esetében 1 év próbaidőre függessze fel.

Kezdőképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában