baleset

2020.12.31. 14:00

Ezek voltak 2020 legdurvább balesetei Heves megyében

Sajnos a 2020-as év sem telt el karambolok nélkül. Összegyűjtöttük olvasóinknak az év legdurvább baleseteit.

Heol

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, tizenkét tragédiával végződött közúti közlekedési baleset történt megyénkben 2020 november végéig. Örvendetesnek tekinthető hír azonban, hogy az adatok szinte minden mutatóban csökkenést jeleztek. Alábbi cikkünkben ezúttal Heves megye legdurvább baleseteit gyűjtöttük össze.

Tömegbaleset az M3-as autópályán

Áprilisban ütközött össze egy kamion, egy kisteherautó és két személyautó az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hévízgyörk térségében,a 42-es kilométerszelvénynél. A baleset következtében két ember beszorult, őket a hatvani hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Szörnyű baleset történt a sztrádán...#tömegbaleset #helyszínifotók #m3asautópálya

19 éves fiú halt meg a 33-as úti balesetben

A 2020-as év egyik legnagyobb tragédiája volt az a novemberi baleset, amelyben egy 19 éves fiú halt meg a 33-as számú főúton. A szemből jövők csak azt látták, hogy a jármű cikázni kezd a sávban, majd az árokba csapódik. Az elsődleges megállapítások szerint a jármű vezetője nem használta a biztonsági övet, így az autó árokba csapódásakor kiesett a kocsiból, amely ráesett.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Sajnos nemcsak ijesztően hangzott, hanem tényleg tragédia történt🖤😢 ‼️Cikkünk folyamatosan frissül‼️

Kamionbaleset az M3-ason

Kamion és személyautó ütközött össze az M3-as autópályán augusztusban. A baleset következtében két személy szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❗️A helyszínre mentőhelikopter is érkezett❗️ #m3asautópálya #baleset #kamion

Busz és személyautó ütközött össze Gyöngyösön

Még januárban futott egymásba egy személygépkocsi és egy autóbusz Gyöngyös belterületén, a Mérges utcában, a 24-es főút belterületi szakaszán. Egy ember nem tudott kiszállni a személygépkocsiból, őt a műszaki mentést végző gyöngyösi hivatásos tűzoltók emelték ki és adták át a mentőknek. A busz, amely összeütközött egy másik autóval is, letért az útról és egy kerítésnek hajtott. A rajta utazók le tudtak szállni, és egy másik autóbusz elszállította őket.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Szomorú!

Halálos baleset Andornaktálya és Mezőkövesd között

Az Andornaktálya és Mezőkövesd közötti úton augusztusban történt az a sajnálatos eset, amely során egy útfelújítás miatti közlekedési lámpánál álló kisteherautóba hátulról nekiütközött egy személyautó, melynek vezetője a helyszínen életét vesztette. A balesethez kapcsolódóan megkerestük a Magyar Közút Zrt-t is, hiszen a teherautó a híd felújítása miatt érvényben lévő korlátozások miatt állt.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Borzalmas tragédia történt korán reggel :(

Mikrobusz és motoros ütközött

Szintén 2020 augusztusában ütközött össze egy mikrobusz és egy motoros a Sirok és Recsk közötti útszakaszon. A balesetben a motoros súlyos sérüléseket szenvedett.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Nyilatkozott a mikrobusz egyik utasa is.

Motoros baleset történt Mónosbél és Bélapátfalva között

Baleset történt Mónosbél és Bélapátfalva között szintén augusztusban. A helyszínen egy személyautó és egy motorkerékpáros ütközött össze. A baleset következtében két ember szenvedett orvosi ellátást igénylő sérüléseket. Információink szerint a motorosok több autót megelőztek, majd a busz mögé soroltak be. Ezután egyikük megelőzte a busz, a második is kinézett, majd előzésbe kezdett, de akkor már szemből érkezett egy személyautó, amellyel összeütközött.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A motor vezetőjét mentőhelikopter szállította kórházba 🚑 #baleset #motoros #súlyossérülés

Kisiklott egy tehervonat Hatvannál

Kisiklott egy tehervonat Hatvan állomáson júniusban. A tehervonat egyik kocsija siklott ki, a szerelvény pedig elzárta a Miskolc felé vezető vágányokat. A műszaki mentés megkezdéséig Hatvan és Hort-Csány között szünetelt a forgalom, a vonatoknak várniuk kellett.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A szerelvény több mint száz métert csúszott.

Forgalommal szemben hajtott fel az M3-asra

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyorsforgalmi hálózaton található kamerarendszere az M25-ös és M3-as autópálya csomópontjában 2020. szeptember 11-én, pénteken döbbenetes balesetet rögzített. A nemrégiben elkészült M25-ös autóútról az M3-as autópályára hajtott fel egy utánfutót vontató pick up. A jármű 67 éves sofőrje az M3-asra felhajtó ág végén szabálytalanul elkezdett megfordulni és a gyorsforgalmi úton a menetiránnyal szemben hajtott fel.

A pick up-ba becsapódott autóban egyébként 4 gyermek és 2 felnőtt utazott. A kérdéses csomópontban minden szükséges előjelzés adott volt: előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák, maguk a burkolati jelek és a felhajtó ág vonalvezetése is mind egyértelműen úgy volt kialakítva, hogy a sofőrök számára ne legyen kérdés, hogy mely irányba kell haladniuk.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Szörnyű baleset történt az M25-ös és M3-as autópálya csomópontjában. Négy gyerek ült a kocsiban, aminek esélye sem volt elkerülni az ütközést‼️

Fának csapódott egy motoros Egerben

Letért az útról és fának ütközött egy motoros Egerben, a Tárkányi úton szeptemberben. A motoros súlyos sérüléseket szenvedett, érte mentőhelikopter érkezett. Információink szerint a gáz akadhatott fel a motoron, s ez okozta a balesetet.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Nem indul jól a nap‼️ #baleset #motorosok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában