ügyészségi hírek

2021.02.15. 16:03

Fogva tartottak és megkínoztak egy fogyatékkal élő férfit Kiskörén

Az ügyészi váddal egyezően minősítette ítéletében a járásbíróság azoknak a terhelteknek a cselekményét, akik 2019 áprilisában raboltak ki, tartottak fogva, majd kínoztak és szégyenítettek meg egy fogyatékos sértettet Kiskörén.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Hevesi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat szerint a most elítélt négy elkövető közül két nő egy sörözőnél találkozott a gondnokság alatt álló férfival, akiről rögtön látták, hogy hiszékeny, befolyásolható személy, ezért miután kicsaltak tőle 500 forintot, meghívták magukhoz azzal, hogy az élettársaik is szeretnének vele megismerkedni. Ez sajnos meg is történt, azonban az ismerkedés közel sem a sértett várakozásának megfelelően alakult, ugyanis a férfiak annak során – az ott lakó kiskorú gyermekek szeme láttára – előbb fenyegették és bántalmazták a lakásban a magát megvédeni képtelen embert, majd elvették a maradék pénzét és a zenelejátszóját. Ezután bezárták őt az egyik szobába, ott sanyargatták, ütlegelték, sőt másnap reggel fizikai munkát is végeztettek vele az udvaron. A sértett mindezek során súlyos sérüléseket szenvedett még azt megelőzően, hogy egy óvatlan pillanatban sikerült megszöknie kegyetlen fogvatartóitól – tájékoztatta portálunkat Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Közleménye szerint a bűncselekmény elkövetése óta letartóztatásban lévő két férfit és a szabadlábon védekező két nőt a bíróság a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében, a sértett sanyargatásával, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében, továbbá súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezen túlmenően – az ügyészi váddal egyezően – két vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettében is bűnösnek talált.

Dr. Konkoly Thege László hozzátette, hogy a bíróság a férfiakat főbüntetésül egyenként 10-10 év fegyházra, a nők közül a III. rendű vádlottat 4 év, míg a IV. rendűt 3 és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet valamennyi vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett, miután azt nem csak az ügyész, de a terheltek és védőik is tudomásul vették.

Kezdőképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában