baleset

2021.03.22. 17:27

Biciklist gázolt el a figyelmetlen férfi Egerben, maradandó károsodást okozott

Zebrán gázolt a figyelmetlen autós. Parkolóban, vita közben törte el egy nő vállát az indulatos férfi. Társalgó három asszony közé hajtott a pityókás biciklis. Egy sor közlekedési bűntény ügyében emelt vádat az Egri Járási Ügyészség.

Szalay Zoltán

Az autóvezetés veszélyes üzem, nagy odafigyelést kíván a sofőrtől

Forrás: Shutterstock

– Az Egri Járási Ügyészségnek van kizárólagos illetékessége a közlekedési bűncselekményekben – tájékoztatott a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész több esetet sorolt fel, amelyekben a közelmúltban emelt vádat a vádhatóság.

Egy 59 éves férfi a vád szerint két éve májusban Egerben autózott a Kossuth úton. A Széchenyi útra vezető gyalogátkelőhely közelébe ért, s az azt elhagyó hölgyekre figyelt. Megállás nélkül ment tovább, s elütötte a ott kerékpárját szabályosan toló férfit, aki maradandó könyöksérülést szenvedett.

– Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az autóst – közölte a sajtószóvivő. – Ellene felfüggesztett szabadságvesztés-büntetés kiszabását, s járművezetéstől eltiltást indítványoz.

Parkolás miatti perlekedésből lett szintén maradandó sérülés, amikor 2019. november 11-én a megyeszékhelyen, egy sorház előtt egy férfi megállt a kocsijával. Az ott lakó hölgy megkérte, hogy parkoljon máshol. Összeszólalkoztak, s a gépjármű vezetője szándékosan nagy erővel kivágta az autója ajtaját, amivel meglökte az asszonyt. Utóbbi elesett és eltört a válla. A vádhatóság maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádolja az elkövetőt, akire ugyancsak felfüggesztett szabadságvesztést kért szankcióként.

Tavaly október 4-én Kiskörén kocsikázott egy 19 éves ifjú. Elvakították a nap sugarai, de ő nem állt meg, hanem lement az útról, s elgázolt egy padkán lévő nőt, aki elesett. A vádlott segítségnyújtás nélkül tovább robogott, ám később önként jelentkezett a rendőrségen. Az ügyészség a minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a fiatalemberrel szemben.

– Elég gyakori, hogy egyes járművezetők ittasan ülnek a volán mögé – folytatta dr. Konkoly Thege László. – Egy korábban megbüntetett férfi múlt év novemberében egy este az egri Vörösmarty úton közlekedett gépkocsiján részegen. A Rózsa Károly utcába sebesen balra bekanyarodva elvesztette uralmát a kocsi fölött, emiatt egy parkoló autónak ütközött, majd keresztülhajtott egy közeli bokron is mielőtt megállt a lakása előtt. A vádhatóság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetésével vádolja őt, s azt indítványozza, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett szabadságvesztésre, s mellékbüntetésül tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Húszéves kerékpáros haladt mámoros állapotban 2019 őszén egy reggelen Füzesabonyban. A bringával az út szélén beszélgető három nő közé hajtott. Az egyik hölgy az elütése miatt súlyosan megsebesült.

– Súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettéért kell felelnie – tudatta a szakember. Hozzáfűzte: – A járási ügyészség a biciklis gázolóval szemben ezúttal is felfüggesztett szabadságvesztés-büntetés és mellékbüntetésül járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

Bennragadt a síneken az átjáróban

Közlekedés biztonsága elleni gondatlan bűncselekmény címén emelt vádat a közelmúltban az Egri Járási Ügyészség egy 60 esztendős férfi ellen – ismertetett egy vasúti kereszteződésben bekövetkezett balesetről részleteket a főügyészségi ügyész. A vádról szólva kifejtette, hogy az előző évben augusztus 6-án, egy derűs nyári napon Mezőtárkányban figyelmetlenül éppen akkor haladt be a gépkocsijával egy biztosítatlan vasúti átjáróba, amikor odaérkezett a vonat. A pánikba esett vádlott manőverezni kezdett az átjáróban, minek következtében a síneken akadályt képezve bennragadt, így a mozdony neki is ütközött a platós kisteherautója hátuljának. A vasúti közlekedés biztonságát gondatlanul veszélyeztető férfival szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Kezdőképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában