HMRFK

2021.03.09. 13:33

Bombariadó miatt kiürítették az Egri Járásbíróságot – Frissítve

A rendőrök nem találtak fenyegetésre utaló jelet, szerdától már minden visszatérhet a normális ütembe.

HEOL

Frissítés:

16.40

Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség befejezte a járásbíróság átvizsgálását, és szerdától már minden visszaállhat a megszokott ütembe. Információink szerint a rendőrök semmi olyat nem találtak, ami valós fenyegetésre utalt volna.

Portálunk megkereste Hoszné dr. Nagy Tímeát, az Egri Törvényszék sajtószóvivőjét is, akitől megtudtuk: bár a vírushelyzet miatt a polgári peres tárgyalásokat elnapolták, keddre eredetileg egy büntető tárgyalás volt kitűzve az épületbe. Szavai szerint nem sokkal 13 óra előtt kaptak egy ismeretlen telefonhívást, miszerint bomba van az épületben, a rendőrség pedig ismeretlen tettes ellen megkezdte a nyomozást.

13.49

A Voláninform tájékoztatása szerint hatósági intézkedés miatt az 5-ös; 5/A; 7-es; 11-es; 12-es; 14-es számú helyi járatok kerülőúton Eger, Bazilika; Eger, aut. áll.; Eger, Színház megállóhelyek érintése nélkül közlekednek.

Egészen a pláza épületéig tart az útlezárás Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Előzmények:

Olvasónk tájékoztatta portálunkat, hogy kedden délután a rendőrség lezárta az egri Barkóczy utcát egészen a plázáig.

Mint azt Szabó Boglárka megyei rendőrségi sajtóreferenstől megtudtuk, a rendőrök bombariadó miatt kiürítették a járásbíróság épületét. Hozzátette, hogy az épület átvizsgálása jelen pillanatban is folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában