heves megye

2021.03.12. 15:02

Régi, mára már nem robbanó gránátot találtak Egerben – Frissítve

A rendőrök biztosították a helyszínt a megyeszékhelyen.

HEOL

A rendőrség jelenleg is biztosítja a helyszín Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Frissítés:

18.53

Gajdos Milán tájékoztatásából kiderült, hogy egy mára már nem robbanó szerkezetről van szó, amely valaha kumulatív gránátként működött:

- A járőrparancsnok megállapította, hogy gyakorlatilag egy nem robbanó szerkezet került elő, amely valaha egy hét és félcentis kumulatív gránát volt, de mára már semmilyen gyújtószerkezetet, sem pirotechnikai anyagot nem tartalmaz. Mondhatni, egy relikvia. A tűzszerészek elszállították az eszközt a honvédség központi gyűjtőhelyére – tudatta portálunkkal, hozzátéve, hogy állampolgári korlátozások bevezetésére sem volt szükség.

Előzmények:

Információink szerint hatalmas méretű második világháborús lövedéket találtak pénteken délután Egerben, az Arany János utcában.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta portálunkat, hogy az Egri Rendőrkapitányság járőrei jelenleg is biztosítják a helyszínt.

A rendőrség jelenleg is biztosítja a helyszínt Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Rendőrségi bejelentés érkezett az alakulatunkhoz, hogy feltételezett robbanótest került elő Egerben, egy családi ház bontásakor, a födém szerkezetből – erről már Gajdos Milán hadnagy, a Magyar Honvédség Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje számolt be portálunknak.

A szakember közölte azt is, hogy a tűzszerész-alakulat jelenleg is úton van a helyszínre, ezután lehet majd minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy milyen szerkezetről van szó.

Cikkünket frissítjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában