Bűnügyek

2021.03.30. 08:32

Rendőröknek adták ki magukat a Hevesben is próbálkozó unokázós csalók

A Nógrád megyei nyomozók egy 67 éves férfit és egy 52 éves nőt vettek őrizetbe, akik több embertől csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében.

Heol

A rendőrség ügyeletére február 10-én 15 óra 17 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy salgótarjáni idős férfitől ismeretlen személyek hárommillió forint készpénzt csaltak ki – írja az Origo.

Külföldi telefonszámról felhívták a sértettet, és közölték vele, hogy hozzátartozóját baleset érte, és többmillió forint készpénzre van szüksége. A hívó azt is közölte, hogy a pénzt a rendőr-főkapitányság munkatársai veszik át. A tévedésbe ejtett férfi ezt követően a lakcímére érkező, magukat rendőrnek kiadó embereknek átadta a kért összeget.

Az ismeretlen személyek hasonló módszerrel próbáltak kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében, elsősorban Salgótarjánban és Gyöngyösön élő idősektől is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai beazonosították és országos koordináció keretében március 26-án Pásztó belterületén elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 67 éves és 52 éves szlovák állampolgárokat. A gyanúsítottak a jellemzően külföldi telefonszámról felhívott sértettektől készpénzt, ékszereket és más anyagi javakat csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni.

A rendőr-főkapitányság épületébe előállított szlovák állampolgárokat a nyomozók többrendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat. A rendőrök tovább vizsgálják, hogy a páros kiket károsíthatott még meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában