hmki

2021.04.19. 19:05

Fotókon a hétvégi balesetek és a hatvani lakástűz

Összesen kilenc alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói a hétvégén.

HEOL

A megyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint a három tűzesetet és hat műszaki mentést összesen nyolc hivatásos, egy önkormányzati és három önkéntes tűzoltóegység kezelte. Szombaton délelőtt egy eldugult kéményből visszaáramlott a füst Mátranovákon. A helyi tűzoltók eltávolították a kazánból az éghető anyagot és a parazsat, a pétervásárai hivatásos tűzoltók átszellőztették az ingatlant, majd értesítették a kéményseprőket. Pár perccel dél előtt összeütközött egy kisteherautó és két személyautó a 21-es főút 1-es kilométerénél, Hatvan térségében. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Ketten könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben, a mentők kórházba szállították őket. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Tarnabodra vonultak délután, ahol nem a rendeletben engedélyezett napon zöldhulladékot égettek, a tűzoltók vízzel eloltották a tüzet.

Szintén délután tűz keletkezett egy lakóház pincéjében Hatvanban, a Kisfaludy utcában. Elektromos készülék és berendezési tárgyak kaptak lángra, a város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat. Késő délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Adácson a mentőknek segítettek, hogy egy ingatlanba be tudjanak jutni. Este őzzel ütközött egy személyautó a 2406-os úton, Gyöngyöstarján térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a gépkocsit. Ketten könnyebben sérültek a balesetben, a mentők kórházba szállították őket. Vasárnap délután összeütközött két személyautó a 24-es főúton, Gyöngyös térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vonultak ki, áramtalanították a járműveket majd a társhatóságokkal közösen biztosították a helyszínt. A balesetben egy ember súlyos, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították őket.

 

Késő délután a Nagyvisnyó és Szilvásvárad közötti úton egy személyautó az út menti híd korlátjának csapódott. A bélapátfalvai önkormányzati és szilvásváradi önkéntes tűzoltók a járművet áramatalanították, majd korongos roncsdarabolóval a korlát megsérült részét eltávolították, hogy az ne akadályozza a forgalmat. Kora este az egri hivatásos és a verpeléti önkéntes tűzoltók egy ingatlanba engedték be a mentős kollégákat, hogy elláthassanak egy embert. Pincetűz Hatvanban – Dudás Gábor tű. törzszászlós Baleset Szilvásvárad és Nagyvisnyó között – Papp László tű. őrmester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában