galéria

2021.05.20. 15:48

Homokzsákokkal védekeznek az áradás ellen a Mátrában (fotók)

A víz lakóházakat közvetlenül nem veszélyeztet.

HEOL

Homokzsákokkal védekeznek a Heves megye közelében található Mátrakeresztesen, ahol egy kiáradt patak akadályozza a közlekedést. A víz lakóházakat közvetlenül nem veszélyeztet – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, Pásztó-Mátrakeresztesen a Kékesi út felső szakaszán a házak közelében a patak kilépett a medréből. A víz kimosta a partfalat és földcsuszamlást okozott a 2408-as út 14-es kilométerénél, mintegy 200 méteres szakaszon.

A pásztói hivatásos tűzoltók, a HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület, és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával ideiglenesen elterelték a vizet az érintett szakaszról, és megkezdték a szivattyúzást.

A káresemény jelenleg lakóházakat közvetlenül nem veszélyeztet, azonban az egységek a lakók és az ingatlanok védelméért homokzsákokat helyeznek ki. Ehhez Pásztó önkormányzata is segítséget nyújt, és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak.

Mátrakeresztesen vannak a közútkezelő szakemberei és statikus is.

A rendőrség korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a 2408-as utat földcsuszamlás miatt lezárták Mátrakeresztesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában