Bűnügyek

2021.06.18. 13:07

Letartóztatta a bíróság a Gyöngyösön fegyverrel fenyegetőző férfit

Egy hónapra elrendelte a letartóztatását az Egri Járásbíróság annak a férfinak, akivel szemben fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyik nyomozás.

Heol

A férfit azzal gyanúsítják, hogy június 16-án egy gázriasztó pisztollyal, egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel és egy sokkolóval felfegyverkezve bement a Gyöngyösi polgármesteri hivatalba, ahol több személy megölésével fenyegetőzött. A gyanúsítottat a kiérkező rendőrök intézkedés alá vonták – számolt be a Heolnak Hoszné dr. Nagy Tímea sajtószóvivő.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a döntését azzal indokolta, hogy a cselekmény tárgyi súlya okán – a cselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – megalapozottan lehet attól tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, ezzel a büntetőeljárás sikerét meghiúsítaná vagy megnehezítené.

A nyomozóhatóság vizsgálja azt is, hogy más, súlyosabb bűncselekményt követett-e el a gyanúsított, mert az élet kioltására alkalmas eszközök voltak nála. Emellett fennáll annak a veszélye is, hogy a megkezdett cselekményt folytatná vagy újabb hasonló

cselekményt követne el.

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védő nem volt jelen az ülésen, neki 5 munkanapja van arra, hogy fellebbezést jelentsen be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában