Bűnügyek

2021.07.13. 17:30

11 éves kislányát vette rá a lopásra a felelőtlen anya Hatvanban

Az anya kislánya táskájába rejtette a ruhaneműket és kiküldte a boltból.

Heol

Fotó: Shutterstock

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves anya ellen. A nő 2020. augusztus 29-én az akkor 11 éves kislányával ment el egy hatvani nagyáruházba, ahol ruhaneműket tett a kosarába, majd a próbafülkében átpakolta azokat gyermeke táskájába, és az így ellopott holmival kiküldte a lányt a boltból. Ő maga még megpróbált elcsenni néhány rúd szalámit, de rajtakapták, így végül a ruhák is előkerültek a kint várakozó lányka csomagjából – számolt be a Heolnak Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Közlése szerint, a járási ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az anyát.

Kiskorút veszélyeztető magatartás az is, ha a szülők egyike a gyermekek előtt bántalmazza a házastársát. Az Egri Járási Ügyészség emiatt emelt vádat egy 34 éves egri férfival szemben, aki egyszobás lakásukban 2016 nyarától két pici gyermekük szeme láttára rendszeresen verte a feleségét, minek következtében az anya több ízben látható sérüléseket szenvedett.

Később a nő a kicsikkel elköltözött otthonról, de még így is gyakran ki volt téve férje agressziójának, aki megkereste őt és a gyermekek előtt fenyegette immár azért, hogy térjen vissza hozzá. Külső szemlélő számára nehezen érthető módon ez megtörtént, de az összeköltözés nem tartott sokáig, annak végeztével az asszony Budapestre távozott, ahol jelenleg hajléktalanként él.

A gyámhatóság a gyerekeket – akkor, amikor még az anyjukkal éltek – védelembe, majd – akkor, amikor már az apjukkal maradtak – nevelésbe vette, és nevelőszülőnél helyezte el.

A központi járási ügyészség ez esetben kiskorú veszélyeztetésének bűntette mellett a felesége sérelmére megvalósított testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével is vádolja az elkövetőt.

A vádhatóság mindkét ügyben arra tett indítványt, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki a vádlottakkal szemben, továbbá rendelje el a pártfogó felügyeletüket, kötelezze őket a felmerült bűnügyi költségek megfizetésére, és a terhelteket mindkét esetben tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetnék, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állhatnának.

Kezdőképünk shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában