Vádemelés

2021.07.23. 09:21

Így zaklatta exét az Heves megyei férfi – 397 alkalommal hívta, miután dobták

Hetente többször személyesen is kereste őt a munkahelyén és az otthonában, ahol az is előfordult, hogy az esti órákban zseblámpával bevilágított az ablakon.

Heol

Fotós: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy ötven év körüli férfival szemben, aki egy bükkaljai faluban hosszú időn át ostromolta vele egykorú volt barátnőjét azért, mert szerette volna megújítani a viszonyukat – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint kiderült, a vádlott és a sértett között évekkel ezelőtt több mint baráti kapcsolat alakult ki, ami 2019 őszéig tartott. A szakítást követően a férfi az ellene tett feljelentésig összesen 397 alkalommal kísérelt meg telefonon érintkezésbe kerülni a nővel, e mellett hetente többször személyesen is kereste őt a munkahelyén és az otthonában, ahol az is előfordult, hogy az esti órákban zseblámpával bevilágított az ablakon.

A vádlott szív alakú leveleket és rózsákat ábrázoló rajzokat helyezett el a nő parkoló személygépkocsiján, melyre néha szíveket is rajzolt, emellett alkalmanként virágot és kisebb ajándékokat hagyott a helyszínen. Mindezzel folyamatosan és önkényesen beavatkozott a sértett magánéletébe, megkeserítve annak mindennapjait.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze jóvátételi munkavégzésre a kéretlen udvarlót, egyben határozott időre helyezze őt pártfogó felügyelet alá.

Kezdőképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában