katasztrófavédelem

2021.09.05. 15:43

Egri az év legerősebb tűzoltónője

Immár harmadszor adott otthont Vas megye a TFA-FCC HUNGARY-Bük, az ország legerősebb tűzoltója tűzoltóversenynek szeptember 3-án. A nőknél 30 év alatt Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy (Eger HTP) hódította meg az első helyet.

Heol

Istványi Nóra (középen) elsöprő sikert aratott

Forrás: Vas MKI

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy

Az idén is a fővárosból és az ország szinte minden megyéjéből neveztek hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók, körülbelül száz versenyző mérte össze kitartását és sporttudását a büki gyógyfürdő előtti parkolóban – írja a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A megnyitót követően a versenyzőknek izzasztó feladatok sorát végrehajtva kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, állóképességüket. Az első pályát a női és férfi versenyzők egyaránt légzőkészülékben teljesítették. Itt a Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya egyes elemeit kellett megoldaniuk, a többi között egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzniuk. Fél óra pihenést követően a másik pályán folytatták a versenyt, az itt megadott versenyfeladatokat már légzőkészülék nélkül kellett végrehajtani.

Istványi Nóra (középen) elsöprő sikert aratott Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy / Vas MKI

Az akadályokat a legtöbb versenyző sikeresen teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen állóképesség és kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, önkéntesek vagy létesítményiek. A legfőbb rivális az idő volt, hiszen mindenki a legjobb eredményre törekedett a legrövidebb idő alatt. A két időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.

Mint kiderült, a nőknél 30 év alatt Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy (Eger HTP) hódította el az elsőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában