kresz

2021.09.12. 08:37

Regionális közlekedés-ismereti vetélkedőn mérték össze tudásukat a diákok Hevesben

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága régóta kiemelt hangsúlyt fektet az általános iskolai korosztály közlekedésre nevelésére.

Heol

Ennek egyik alapvető eleme, hogy a képzésben részesülő gyermekek részére minél több olyan versenyzési lehetőséget biztosítanak, ahol nagyobb létszámban mérhetik össze elméleti és gyakorlati tudásukat – számolt be portálunknak Mezeiné Kovács Nikoletta rendőrségi sajtóreferens.

A korábbi évekhez hasonlóan a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2021. szeptember 11-én egy regionális közlekedés-ismereti vetélkedőt szervezett a Maklári I. István Általános Iskolában, ahol Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összesen 35 tanulóval képviseltette magát.

A 4.-8. évfolyamos diákoknak egy KRESZ elméleti feladatlapot kellett megoldaniuk, valamint egy kerékpáros ügyességi pályát, illetve a maklári KRESZ parkban egy szabályossági útvonalat teljesítettek.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a Maklári Önkormányzat és a Nemzedékek Biztonságáért Közalapítvány valamennyi versenyző lelkesedését ajándékkal és éremmel díjazta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában