hmrfk

2021.10.26. 10:13

A látás és a láthatóság fontosságára hívják fel a figyelmet a Heves megyei rendőrök

A látás és láthatóság fontosságára hívják fel a közlekedők figyelmét a Heves megyei rendőrök.

HEOL

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya, melyhez a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott, a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára – tájékoztatta portálunkat Lázár Levente megyei rendőrségi sajtóreferens.

Idén 2021. október 25-én kezdődött és december 10-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak.

Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak és a látótávolság is lecsökken, a látási viszonyok korlátozottá válnak. Az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, továbbá fontos felhívni a figyelmet a járművek megfelelő felkészítésére.

Ehhez nyújt segítséget a Látni és látszani kampány is, melyről még bővebben a www.latnieslatszani.hu oldalon található információ.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a kampány ideje alatt heti két alkalommal alkalmanként két órában az Egerben az OMV benzinkutakon (Mátyás Király út. 2. és Mátyás Király út 134.), illetve a M3-as autópálya mindkét oldalán a 82-es kilométerénél található benzinkútnál ellenőrzi az oda érkező járművek világítását, gumiabroncsát, valamint szélvédőjét. Akinél mindent rendben találnak, különböző láthatóságot biztosító eszközöket kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik