bűnügyek

2021.10.27. 16:19

Gázsprével és fém autóemelővel esett egymásnak három férfi Egerszalókon

Három férfi esett egymásnak Egerszalókon tavaly februárban. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolják őket.

Heol

Az Egri Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot három férfi ellen, akik 2020. februárjában Egerszalókon estek egymásnak – tájékoztatta a Heolt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint megtudtuk: ketten előre megbeszélték, hogy egy verekedés keretei között rendezik le a vitájukat. Egyikük egy gázsprével szerelkezett fel, amire a másik fél egy fém autóemelőt vett magához. A verekedés során kölcsönösen ütlegelték egymást, majd a gázsprés támadó fojtófogást alkalmazva felülkerekedett társán. Ekkor érkezett a helyszínre a harmadrendű terhelt, aki szétválasztotta a feleket, majd ő is ököllel bántalmazni kezdte a fojtásból épphogy megmenekült vádlottat. Utóbbi azonban időközben erőre kapott és többször megütötte korábbi ellenfelét, aki addigra már ájultan feküdt az árokban.

Az események során ketten is orrcsonttörést szenvedtek.

Az ügyészség mértékes indítványt tett az ügyben, melyet 3, 2, illetve 5 év szabadságvesztésben határozott meg, sorrendben a fojtogatott, az elájult és végül a később csatlakozó vádlottak vonatkozásában.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik