bűnügyek

2021.10.15. 08:39

Még az egymillió forintos lábbilincsét is tönkretette a csányi tolvaj

Az elkövetőre 2 év 6 hónap börtön, valamint 3 év közügyektől eltiltás is várhat.

Heol

Fotó: Shutterstock

Idén májusban több lopást is elkövetett az a 27 éves csányi férfi, aki ezek miatt bűnügyi felügyelet alá került, ám otthonában megrongálta a lábára erősített elektronikus nyomkövetőt, ezért a bíróság letartóztatta őt – tájékoztatta a Heolt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A Hatvani Járási Ügyészség által a napokban benyújtott vádirat szerint a büntetett előéletű terhelt május 19-én délelőtt Csányban a kerítésen át bemászott egy idegen udvarra, ahol a fészerből eltulajdonított egy negyvenezer forintos vízmelegítőt. Másnap betörte egy közeli lakóépület ablakát, és onnan elsőre elvitt egy centrifugát, majd később visszatérve csaknem háromszázezer forint értékben konyhai eszközöket, ruhákat, szerszámokat, dísztárgyakat lopott, sőt magával cipelte egy zongora tőkesúlyát is.

A kézre került tettessel szemben a nyomozási bíró május 23-án bűnügyi felügyeletet rendelt el, melynek keretében előírta, hogy a gyanúsított nem hagyhatja el a lakóhelyét. Ennek azonban kevés foganatja volt, mivel a férfi engedély nélkül többször is eltávozott az otthonából, ami miatt a rendőrség folyamatosan intézkedni kényszerült vele szemben. Végül, augusztus 29-én a terhelt arra vetemedett, hogy a lakásban letépte magáról a lábára erősített elektronikus nyomkövetőt, melyet azután darabokra tört.

A teljesen használhatatlanná vált műszaki berendezés értéke csaknem egymillió forint volt.

Az ügyészség ezt követően indítványt tett a férfi letartóztatására, amit a nyomozási bíró – egyetértve az ügyészi állásponttal – el is rendelt. Az elkövető így most már nem a lakásába, hanem a büntetés-végrehajtási intézet egyik cellájába zárva várja az ellene folytatott büntető eljárás jogerős befejezését.

A járási ügyészség szabálysértési értékre üzletszerűen, lakáshoz tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségével, kisebb értékre folytatólagosan, üzletszerűen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben a vádiratban 2 év 6 hónap börtön, valamint 3 év közügyektől eltiltás büntetés kiszabására tett mértékes indítványt.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában