Bűnügyek

2021.10.19. 10:15

Pénztárcát lopott a besurranó tolvaj egy mátraderecskei házból

A nyitott ajtón belopódzva egy pénztárcát lopott el a nő.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 32 éves nő október 18-án 8 óra 30 perc körül – míg a tulajdonos az egyik szobában tartózkodott – a nyitott bejárati ajtón keresztül bement egy mátraderecskei családi házba, majd kutakodni kezdett. A besurranót a tulajdonos megzavarta, menekülés közben a folyosóról felkapott egy pénztárcát, majd az abban elhelyezett készpénzzel és okiratokkal együtt elmenekült – számolt be portálunknak Szabó Boglárka rendőrségi sajtóreferens.

Közlése szerint, a rendőrök még aznap elfogták a helyi nőt, akit az Egri Rendőrkapitányság Pétervásárai Rendőrőrse gyanúsítottként hallgatott ki lopás, valamint magánokirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a nyitva hagyott, vagy éppen kulcsra nem zárt ajtók jó alkalmat kínálnak az elkövetőknek. Az ilyen típusú bűncselekmények esetében is rendkívül fontos a megelőző tevékenység!

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy – ha otthon tartózkodnak is – zárják kulcsra a kertkaput, a ház bejárati ajtaját, zárják le az udvaron álló gépkocsit és tartsák zárva a melléképületet!

Aki kertes házban lakik és a kert hátsó végében dolgozik, különösen figyeljen oda, hogy zárja be az utcára nyíló ablakokat, bejárati ajtót, kertkaput! Ellenkező esetben a nyitva hagyott ablakokon, ajtókon keresztül a tettes gond nélkül bejuthat otthonukba és észrevétlenül távozhat értékeikkel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában