bűnügy

2021.11.27. 13:29

Előbb késsel fenyegettek, majd kiraboltak egy férfit Gyöngyösön

Idén nyáron, egy étteremnél történt az eset.

HEOL

A Gyöngyösi Járásbíróság hétfőn nyilvános előkészítő ülés keretében tárgyalja azt az ügyet, amelynek vádirata szerint a sértett 2021 nyarán a buszmegálló felé közeledett, amikor az elsőrendű vádlott egy útkereszteződésénél leszólította, és buszjegyre kért tőle aprópénzt. A sértett közölte, hogy nincs nála pénz, ennek ellenére az elsőrendű vádlott követni kezdte, majd az egyik étteremnél agresszívebben lépett fel vele szemben, és követelte, hogy adjon neki pénzt buszjegyre.

A Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékéből kiderül, hogy eközben megjelent a másodrendű vádlott, aki elsőrendű vádlottal együtt elállta a sértett útját. Az elsőrendű vádlott agresszív fellépése hatására a sértett egy 5 forintost adott át, melynek során elővette pénztárcáját is. Ezt látva elsőrendű vádlott fennhangon – úgy, hogy azt a sértett is hallja – azt mondta társának, hogy „Nem kell a csávóval csinálni semmit, mert rendes, nem kell szúrni!”. Ezután elsőrendű vádlott közölte a sértettel, hogy adja át a többi aprót is, majd agresszívan rászólt, hogy szúróeszköz van nála, de azt nem akarja használni. A sértett a fenyegetés hatására az összes pénzét átadta a vádlottaknak,

Az elsőrendű vádlott az események alatt jobb kezét végig a zsebében tartotta, azt a látszatot keltve, hogy valóban szúróeszköz van nála.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában