Bűnügyek

2021.11.09. 14:00

Feldühödött az állandó dudálásra, molotov koktélt dobott szomszédjára a Heves megyei férfi

Az Egri Járási Ügyészség a vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat.

Heol

Az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékében olvasható, hogy 2021. november 10-én, a megyeszékhelyen nyilvános előkészítő ülésen tárgyalják majd azt az ügyet, ahol a vádlott hosszabb ideje neheztelt a vele szemben lakó szomszédjára és családjára, akik napszaktól függetlenül dudálással jelzik, ha hazaérnek, vagy távoznak az otthonukból.

Mint írják, 2020. augusztus 9-én délután a sértett hozzátartozói dudálással jelezték az indulásukat, ami feldühítette a vádlottat, és egy üres sörösüvegbe 1-1,5 deciliter benzint öntött, az üveg szájába pedig egy papírtörlőt tett, majd meggyújtotta azt.

A vádlott a „molotov koktélt” a sértett családi házának kapuja felé dobta oly módon, hogy az a feljáró előtt, az úttesten parkoló gépkocsi felett átrepült, és a betonozott kapufeljárón darabjaira tört.

A gépkocsiban ülő és a beülni készülő sértettek a vádlott cselekménye következtében nem sérültek meg. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shuttetstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában