bűnügy

2021.11.30. 11:48

Frontális karambolt okozott egy gyorshajtó a 24-es főúton

A 27 éves férfi a 24-es számú főúton közlekedett Galyatető felől Parádsasvár felé autójával.

HEOL

Fotó: Shutterstock

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból olyan súlyos testi sértést okoz, amely következtében a sértettnek valamilyen korábbihoz képest kedvezőtlen állapota következik be – tájékoztatta portálunkat kedden dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az Egri Járási Ügyészség vádirata szerint egy 27 éves férfi 2019 júniusában a 24-es számú főúton közlekedett Galyatető felől Parádsasvár felé autójával, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a megengedett sebességet túllépve haladt, ezért járművével megcsúszott, és átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval. A balesetben többen súlyosan megsérültek.

A vétlen autóban utazó egyik sérült látásában maradandó károsodás következett be.

Az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, továbbá arra is, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a férfit kötelezze a bíróság az eljárás során felmerült jelentős bűnügyi költségek megfizetésére.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában