bűnügyek

2021.11.23. 14:14

Heves megyei betörőkkel szemben emelt vádat az ügyészség

Gyöngyöspatán több házba is betört három elkövető.

Heol

Az Egri Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú vádlottal szemben, aki 2020. októberében a bejárati ajtó lakatpántját lefeszítve bement egy dormándi családi házába, azt átkutatta, majd a lakattal zárt szekrény ajtaját felfeszítve onnan mosókapszulát, textilöblítőt, valamint női parfümöt tulajdonított el. Később az ellopott dolgok visszakerültek a sértetthez – tájékoztatta a Heolt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a tolvajjal szemben.

A központi járási ügyészség vádat emelt három elkövető – köztük egy fiatalkorú – ellen is, akik 2020. év vége és 2021. év eleje között Gyöngyöspatán több házba is betörtek. Az egyik ilyen alkalommal a vádlottak az úgynevezett „segítő ház” a bejárati ajtaját felfeszítették, majd onnan főleg számítógépeket és ahhoz tartozó tárgyakat – monitorokat, billentyűzetet, egeret, kábeleket – emeltek el.

A két felnőtt vádlott letartóztatásban várja a bírósági eljárás kezdetét. Fiatalkorú társuk szabadlábon védekezhet.

Az ügyészség a kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt benyújtott vádiratában a kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlottakkal szemben szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, míg a fiatalkorú társuk esetében jóvátételi munka intézkedés alkalmazását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában