katasztrófavédelem

2021.11.26. 13:36

Két gázpalack is felrobbant éjszaka Heves megyében – Fotók

Csütörtöktől péntek hajnalig összesen 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába.

Heol

Az 5 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 9 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Csütörtök reggel a Tura és Zsámbok közötti külterületen gallyak égtek, a hatvani hivatásos tűzoltók hamar eloltották el lángokat. Kora délután a mentők kérték a gyöngyösi hivatásos tűzoltók segítségét, hogy egy ingatlanba be tudjanak jutni és a lakóját el tudják látni. Délután Mátraballán gyulladt meg a kéményben lerakódott korom, a pétervásárai hivatásos tűzoltók porral oltó készülékkel avatkoztak be és megakadályozták, hogy a lángok a tetőre átterjedjenek. Késő délután Abasáron elszáradt növényt égettek, a helyi önkéntes és gyöngyösi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Este megcsúszott és egy közvilágítási oszlopnak hajtott egy személyautó a 25-ös főút 45-ös kilométerénél, Szentdomonkos Szabadság útján. Az ütközés következtében az oszlop kidőlt. A pétervásárai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, az oszlopot eltávolították az úttestről, majd biztosították a helyszínt. Az áramszolgáltató szakemberei kicserélték az oszlopot, a munkálatok miatti áramkimaradás csaknem ötven fogyasztói helyet érintett. Az autóban hárman utaztak, két embert könnyű sérülésekkel a mentők kórházba szállítottak.

 

Szintén este, a füzesabonyi hivatásos tűzoltók Kerecsenden oltottak, ahol egy ingatlan tulajdonosa az udvarán hulladékot égetett. A csütörtökről péntekre virradó éjszaka kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy garázs Parádsasvár Gesztenyés utcájában, ahol faanyagot és szerszámokat tároltak. A gyöngyösi és a pétervásárai hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak, kiérkezésük előtt két gázpalack felrobbant a melléképületben. Az áramszolgáltató szakemberei a garázst leválasztották az elektromos hálózatról, az egységek az oltási munkálatok közben még egy égő gázpalackot találtak.

A beavatkozó tűzoltók több oldalról, három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg, a lángok a lakóépületre nem terjedtek át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában