bűnügyek

2021.11.22. 12:01

Megszegte a szabályokat, letartóztatták az egri fiatalt

Egy hónapra elrendelte a letartóztatását az Egri Járásbíróság annak a fiatalkorúnak, aki a bűnügyi felügyelet szabályait szegte meg – közölte Hoszné dr. Nagy Tímea bíró.

S. S.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Egri Törvényszék ­sajtószóvivője elmondta: az ifjú elhagyta a nyomozási bíró által korábban kijelölt ingatlant, és a gyanú szerint újabb bűncselekményt követett el.

Vele szemben már folyik egy eljárás kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt, ezért a bíróság október 27-én bűnügyi felügyeletét rendelte el. Előírva, hogy a tartózkodási helyéül kijelölt ingatlant kizárólag orvosi kezelés és hatósági idézésre történő megjelenés céljából hagyhatja el.

A fiatalkorú a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait több alkalommal is megszegte, s most azzal is gyanúsítják, hogy október 29-én és november 17-én betört két lakóházba. A bíróság megállapította, hogy a terhelt gyanúsítotti kihallgatását követően újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény elkövetése miatt hallgatták ki. Másrészt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén további bűncselekményeket követne el. A nyomozási bíró a letartóztatás végrehajtására javítóintézetet jelölt ki, figyelemmel a terhelt életkorára.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában