katasztrófavédelem

2021.12.03. 12:45

Látványos bemutatóval figyelmeztettek a karácsonyi tüzekre az egri tűzoltók – Fotók

Bemutatót tartott péntek délelőtt a Nemzedékek terén az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Karácsony táján ugyanis megszaporodnak a lakástüzek, idén a városban huszonnégy riasztáshoz vonultak.

Sz. M. L.

2020.12.03 - Bemutatóval hívta fel a figyelmet az adventtől vízkeresztig tartó időszak veszélyeire az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Az eseményre a környező iskolák és óvodák diákjait is elhozták, hogy megtudják mit kell tenniük ilyen esetben.

– A bemutatón láthattuk, hogy egy felügyelet nélkül hagyott gyertya lángja milyen gyorsan át tud terjedni egy adventi koszorúra vagy a a karácsonyfára, majd elpusztítja a szoba berendezését. Kétszer annyi riasztás érkezik ebben az időszakban. Sose hagyjunk nyílt lángot őrizetlenül és ne éghető anyagokkal vegyük körül a mécseseket, díszeket, hogy ne terjedhessenek tovább a lángok – hívta fel a figyelmet Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy.

Kiemelte, hogy nem szükséges nagy tűz sem a tragédiához, hiszen a rengeteg műanyag tárgy füstje is halálos lehet.

– Azt is láthattuk, ha a tűzhelyen felejtett olajat nem szakszerűen, vízzel oltjuk. Helyesen meg kell szüntetni a hőforrást és le kell fedni az edényt – tette hozzá Nagy Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában