Óvatosság

2021.12.21. 15:42

LED-fal szolgálja a baleset-megelőzést Mátráházán

Újonnan kihelyezett LED-fal szolgálja a baleset-megelőzést a település parkolójában egész évben, jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Meggyesfalvi Tamás alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Mint elmondta, az Egererdő Zrt-vel közös ötlet volt a felállítása.

2021 12 21 A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága bemutatja azt a mátraházi parkolóban újonnan kihelyezett LED-falat, amely a baleset-megelőzést fogja szolgálni minden évszakban - Meggyesfalvi Tamás, Lázár Levente - Mátraháza - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

– A Mátra jelentős turisztikai célpont, megközelítése szinte csak a 24-es főúton lehetséges. Egész évben nagy a forgalom, az ország minden tájáról érkeznek ide motorosok, akik nem mindig vannak tisztában a térség útviszonyaival, a lejtésszögekkel, és emiatt nagyon sok  a baleset. Az elmúlt év harminc személyi sérüléssel járó balesete közül tizenhetet motoros szenvedett el, ketten meg is haltak. A LED-fallal a motorosok figyelmét akarjuk felhívni a mátrai utak veszélyeire. Emellett, az erdőgazdasággal együtt cél a környezetvédelem, a fásítás propagálása, és az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem. A LED-fal még próbajelleggel működik, tavasszal fejlesztések várhatók – fogalmazott Meggyesfalvi Tamás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában