Ítélet

2022.01.17. 09:09

Dunántúlon csinálta a műsort: bekokainozva menekült a rendőrök elől a csányi férfi

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves csányi férfi ellen, aki a Dunántúlon követett el kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt, melyre kalandos körülmények között derült fény.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádlott 2020. augusztus 2-án hajnali 3 óra óra körül egy nagy motorteljesítményű személygépkocsiban ülve a 73-as számú főúton Csopak felől Veszprém irányába közlekedett, amikor a szabadságpusztai lámpás kereszteződésben észrevette, hogy ott fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség. Erre a jármű megfordult és nagy sebességgel visszaindult a főúton, miközben több rendőrautó üldözőbe vette, de nem tudták utolérni. Veszprémfajsznál a kocsi ráadásul letért egy szinte járhatatlan földútra, melynek mentén – az olajkarter leszakadását követően – megállt az erdőben. A vádlott feltehetően úgy vélte, hogy sikerült lerázni a rendőröket, de azt nem gondolta, hogy a korai időpont ellenére a veszprémfajszi lakosok közül már többen ébren vannak, sőt egyikük még útba is igazítja az üldöző konvojt, mely ennek megfelelően szintén bevette magát a vadonba. Itt azután végül sikerült gyalogosan kézre keríteni az egyik tisztás széli fa mögött rejtőzködő terheltet, aki a zseblámpák fényében feltartott kézzel „itt vagyok, feladom magam” felkiáltással jött elő a bozótból – tájékoztatta a részletekről a Heolt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

A vádlott gépjárművének átkutatása során a rendőrök simítózáras műanyag tasakban 0,15 gramm nettó tömegű zöld növényi törmeléket és egy növényi törmelékkel szennyezett fém kézi őrlőt foglalt le. A törmelékről később kiderült, hogy a vadkender csekély mennyiségű hatóanyagát, a ∆9-THC-t tartalmazza, ami a Büntető Törvénykönyv szerint kábítószernek minősül. A férfi vérében az elfogása után elvégzett szakértői vizsgálat – a kokain mellett – ugyanezt a hatóanyagot mutatta ki.

 

A járási ügyészség kábítószer fogyasztásával és csekély mennyiségű kábítószer fogyasztás céljából történő tartásával elkövetett kábítószer birtoklás vétségével vádolja a tetten ért elkövetőt, akivel szemben a vádiratában pénzbüntetés kiszabására és elkobzás alkalmazására tett indítványt. A vádhatóság emellett indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat 346 675 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában