Balesetmegelőzés

2022.01.24. 16:38

Egerben és az M3-ason ellenőriztek a rendőrök, több tucat jogsértéssel találkoztak

Közigazgatási és helyszíni bírságok találtak gazdára a pénteki ellenőrzés során.

HEOL

Balesetveszélyes helyzetekre is figyelmesek lettek

Forrás: police.hu

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2022. január 21-én ellenőrzést tartottak Egerben és az M3-as autópályán, a személyi sérüléses balesetek legfőbb okait képező közlekedési jogsértések felderítése céljából – tájékoztatta a Heolt Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 

A rendőrök 20 esetben közigazgatási bírságot, míg 10 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Két járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, továbbá figyelmeztettek egy sofőrt, aki a vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

 

Az említett eseteknél a tilos jelzés, a behajtani tilos és a kötelező haladási irány jelzőtábla figyelmen kívül hagyása, a biztonsági öv használatának elmulasztása és a szabálytalan bekanyarodás, valamint az elsőbbségadás elmulasztása miatt történt az intézkedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában