Katasztrófavédelem

2022.01.24. 16:48

Három megye önkénteseit oktatták az egri tűzoltóságon

A hétvégén tett sikeres záróvizsgát az a 28 önkéntes tűzoltó, akik a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 40 órás alapfokú tanfolyamán vettek részt.

HEOL

Az alapvető tűzoltási, mentési feladatok biztonságos és szakszerű végrehajtására készültek fel

Forrás: Papp Zsolt/Heves MKI

Kilenc településről érkeztek az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokságon megtartott oktatásokra, Szihalomról, Nagyvisnyóról, Parádsasvárról, Kompoltról, Szomolyáról, Verpelétről, Bükkzsércről és Zabarból, valamint Egerből az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai – számolt be a részletekről portálunknak Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi szóvivő

 

Az elméleti képzéseket követően a résztvevők megismerték a rendszeresített védőeszközöket és a tűzoltó szakfelszereléseket. Különböző szereléseket hajtottak végre,  tűzoltástechnikai gyakorlati fogásokat sajátítottak el, illetve magasba vízsugarat szereltek, mintha az épület valamelyik emeletén keletkezett volna tűz. Ezek a képzések felkészítik az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjait az alapvető tűzoltási, mentési feladatok biztonságos és szakszerű végrehajtására, továbbá a beosztott tűzoltói feladatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában