Hétvégi események

2022.01.17. 14:17

Kéménytűz, baleset és megdőlt fa adott munkát a hevesi katasztrófavédelmi szakembereknek

A hétvégén összesen 13 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és az 6 műszaki mentést összesen 16 hivatásos és 3 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

HEOL

Illusztráció

 

Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi szóvivő számolt be a Heolnak a hétvégén történt eseményekről.

Szombat reggel a lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Egerben, a Hevesy Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltói megtisztították az égéstermék-elvezetőt, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményt ellenőriztesse szakemberrel. A ház más fűtéssel is rendelkezett, lakóinak nem kellett elhagynia otthonukat.

Szombat délután összeütközött két személyautó Egerben, a Törvényház utca és a Vörösmarty Mihály utca kereszteződésében. A balesetnél a város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

Szombat kora este Verpelét Akácfa utcájában egy 15 méter magas fa veszélyesen megdőlt, telefon és internet vezetékre szakadt, továbbá a gyalogosforgalmat és a közút forgalmát veszélyeztette. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak, az egységek a fát kézi szerszámokkal és láncfűrésszel eltávolították.

Lerakódott égéstermék gyulladt meg vasárnap délután egy családi ház kandallójának kéményében Kápolna Szent István útján. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók a kéményből és a kandallóból kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket, majd megtiltották a kémény használatát. Az ingatlan rendelkezik gázüzemű fűtéssel is, így a lakók a házat tovább tudták fűteni. 

Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres, lakatlan ház tetőszerkezete vasárnap este Mátraderecskén, a Kanázsvár utcában. A pétervásárai és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A tűzben senki nem sérült meg.

Vasárnap késő este a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltó Füzesabonyban, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Karácsondon egy-egy árokba csúszott autót áramtalanítottak, a balesetekben senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában