Heves megyei kéményseprés

2022.01.20. 14:35

Mutatjuk, mely időszakokban lesznek elérhetőek a kéményseprők az egyes településeken

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elkészítette és elérhetővé tette az idei évi társasházi sormunkatervét, amely megyékre lebontva tartalmazza az ellenőrzések ütemezését.

HEOL

Online is megrendelhető a kéményseprés

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

 

A katasztrófavédelem illetékességébe tartozó tizenhét megye és a főváros társasházainak felülvizsgálati terve letölthető a honlapról. A megyék nevére kattintva kinyílik az aktuális táblázat, amely településekre lebontva jelöli, hogy milyen ütemezésben érkeznek január és augusztus között a kéményseprők – tájékoztatott Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.
 

A honlapon elérhető térkép segítségével ellenőrizhető, hogy az adott településen a korábban is tevékenységet ellátó közszolgáltató, vagy a katasztrófavédelem és az ellátási területen nyilvántartásba vett szolgáltatók látják el a kéményseprőipari tevékenységet.

A tervezett sormunka keretében a szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek esetén kétévente ellenőriznek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező.

Az egylakásos ingatlanokba (családi házak és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanok) nem megy kérés nélkül a kéményseprő, a kéményellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg. A magánszemélyek idén is a 1818-as számon igényelhetik a szolgáltatást, illetve online is megrendelhetik azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában