Bűnügy

2022.01.26. 12:18

Nagy mennyiségű veszélyes hulladékkal mérgezte a környezetet egy nő Almárban

A 47 éves nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

HEOL

A képen a szabálytalanul lerakott veszélyes hulladék látható Beküldött fotó

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének alapesetét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve hulladékgazdálkodási tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez - közölte szerdán dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt a külön törvény szerinti veszélyes hulladékra követik el.

 

Az Egri Járási Ügyészség a veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt emelet vádat az ellen az egri nő ellen, aki 2020. február 1. és 18. napja között, pontosabban meg nem határozható időpontban egy Eger közelében, Almárban található külterületi ingatlanon nagy mennyiségű, nagyjából két köbméter veszélyes hulladékot rakott le.

 

Az elhelyezett hulladékok között főként olajjal szennyezett műanyag kannák, vödrök, olajszűrő alkatrészek, lámpa darabok, ládák voltak, melyek a hulladékjegyzékről szóló külön jogszabály szerint részben veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladéknak, illetve veszélyes anyagokkal szennyezett szűrőanyagoknak, valamint veszélyes alkatrészeknek minősülnek. Az elhelyezett hulladék összekeveredése és szennyeződése folytán a hulladék teljes mennyisége veszélyes hulladéknak számít.

 

Az illegálisan lerakott, a környezetet mérgező szemetet az önkormányzat azóta elszállíttatta a helyszínről.

 

Az ügyészség a természet és környezet elleni bűncselekményt elkövető 47 éves nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában