Bűnügyek

2022.02.17. 08:49

Felvette az előleget megrendelőjétől az ács, amit végül magára költött

Súlyosabb büntetésre számíthat az a többszörös visszaesőnek minősülő 44 éves férfi, akit az Egri Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádol.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint az egyébként ács szakképzettségű, de csalás miatt már többször elítélt terhelt 2019 novemberében egy internetes közösségi oldalon tett közzé hirdetést arról, hogy tetőkészítést vállal, jutányos áron. Ezt olvasva jelentkezett nála a sértett, aki több mint egymillió forint előleget utalt át számára anyagvásárlás céljából - számolt be a Heolnak Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

Közlése szerint, a Borsod megyében álló ház mégis tető nélkül maradt, mivel a vádlott a rábízott pénzt elsikkasztotta, vagyis anyagbeszerzés helyett azt a saját, és családja megélhetésére fordította. A becsapott nő mindössze egy olvashatatlan számlát kapott tőle elektronikus üzenet formájában.

 

A vádhatóság ebben az ügyben azt indítványozta, hogy a bíróság – beismerése esetén – két év négy hónap fegyházbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, emellett három évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze a bűncselekménnyel okozott milliós kár megtérítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában