Halálos baleset

2022.02.15. 10:03

Ítélet születhet a tragikus felnémeti buszbaleset ügyében

Ítélet születhet annak a buszsofőr nőnek az ügyében, aki miatt 2019-ben meghalt egy utas Felnémeten.

Heol

Archív fotó

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A bíróságon halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat a sofőrrel szemben, aki a 14-es helyi buszt vezette. Amikor a Kovács Jakab úton megállt a buszöbölben, az utasok leszállása után az ajtókat becsukta, és elindult, azonban nem vette észre, hogy egy idős nő lábát odacsukta az ajtóval - írja a Borsonline.hu.

 

A 80 éves nénit elrántotta a busz, és a jármű alá került, majd az induló busszal át is hajtott rajta a sofőr. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

A bíróság szerint az asszony halála azért következett be, mert a buszsofőr megszegte a KRESZ azon szabályát, miszerint csak akkor jelezheti a sofőr a busz indulását, ha az utasok már fel- és leszálltak, illetve csak akkor jelezheti az indulási szándékot, ha az ajtók becsukódtak.

 

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a buszsofőrre azzal, hogy határozott időre tiltsák el a járművek vezetésétől, és kötelezzék őt a több mint hatszázezres bűnügyi költség megfizetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában