Bántalmazás

2022.02.22. 19:22

Lassan 10 éve húzódik annak a férfinak az ügye, aki bandájával 22 ezer forintért tört rá egy bácsira Egerben

Az eset még 2013-ban történt, az akkor 80 éves bántalmazott férfi, időközben elhunyt

HEOL

Határozat hirdetésre kerül sor szerdán az Egri Járásbíróságon, annak a bandának az ügyében, akik még 2013-ban raboltak ki egy 80 évest. 

 A Heves Megyei Főügyészség a vádlottal szemben rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat.

A férfi két társával 2013. november 17. napján 18 óra és 20 óra 30 perc közötti időben egy családi házba behatoltak, majd a társai az ott lakó, az elkövetéskor 80 éves néhai férfit az értékei átadására szólították fel, míg a vádlott a ház előszobájában az udvart és az utcát figyelve biztosította a cselekmény zavartalan végrehajtását. Miután a bácsi az értékek átadására irányuló felszólításnak nem tett eleget, a vádlott egyik társa lefogta őt, több alkalommal megütötte az arcán és a fején, majd a vádlott társai megkötözték a sértettet és betömték a száját, a helyszínről különböző értéktárgyakkal távoztak.

 

Az idős ember a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rablás elkövetési értéke 22 ezer forint, mely nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában